bar en eetkramen gaan open om 20u
optredens van 21u tot 23u


O’Jay & the Southern Company

Datum: 4 juli 2019

O’Jay & The Southern Company draait de klok terug naar het gouden soul-swing tijdperk van de jaren ’60 & ‘70. De mooiste klassiekers van Marvin Gaye, Ray Charles, Sam & Dave, Jackie Wilson, Lou Rawls, Sammy Davis Jr., O.V. Wright, Otis Redding, Wilson Pickett, Sam Cooke, Frank Sinatra, … worden met de juiste attitude en een overdosis soul ten berde gebracht door een negenkoppige band.
Deze veelzijdige band wordt aangevuurd door Jan Bas, zonder twijfel de ‘Swingin’ soulman’ van de lage landen. Gezegend met een stel fenomenale stembanden zoals Marvin, het charisma van Frank en de funk van James.

Sic Bo

Datum: 11 juli 2019

Een achtkoppige troepenmacht die de boel doet ontploffen.
In tegenstelling tot gewapende bewegingen als Hezbollah, ETA of de IRA kan Sic Bo enkel toegejuicht worden want ze brengen losbandige, zwoele dan weer opzwepende ska die plotsklaps losbarst in stevige rock, steeds met volle overgave en met een geestdrift die gestaafd wordt door ‘vrees niet, wij komen in vrede’, blazers, een strakke ritmesectie, schemerige orgelklanken en melodieuze gitaarriffs. Ideale ‘ik doe mijn broek en hemd uit en met mijn gat een beetje achteruit laat ik mij volledig gaan tot op de climax’ muziek.

The Motel Men & Friends

Datum: 18 juli 2019

Een eigentijdse rootsband met een voorliefde voor fifties country, rockabilly en swing in een klassieke rock ‘n’ roll sound.
Het eigenzinnige trio ontstond eind 2007 en haalt materiaal van onder het stof van onder meer Hank Williams, Carl Perkins en Charlie Feathers, aangevuld met eigen werk in dezelfde sfeer.
The Motel Men
Steven Hollanders: zang+gitaar, Jef Van Peer: contrabas, Jan Dhooge: drums
Friends
Walter Broes: zang+gitaar, Sébi Lee: piano+vocals, Pieter De Smet: pedal steel gitaar

Rootman J & the Zionyouth Crew

Datum: 25 juli 2019

A tribute to Bob Marley

Rootman J. is een songwriter, arrangeur, bassist, gitarist, zanger en percussionist. Deze jonge leeuw vol energie en positieve vibes is geboren in Afrika, maar woont al een tijdje in België. Met Zionyouth Crew nam hij reeds drie cd’s op: Destined Destination, Jah Time en Under Jah Flag. De band speelde op menig festival in binnen- en buitenland (Couleur Café, Reggae Geel, Sfinks, Mano Mundo, Milaan, San Francisco…).

Rootman J. laat zich omringen door excellente en gedreven muzikanten. Hij brengt een krachtige sound, met aandacht voor zowel Afrikaanse rootsreggae en ska, als moderne new reggae met dubinvloeden.

Het doel van Rootman J. & the Zionyouth Crew blijft mensen samen brengen in One Love & Unity. De band ondersteunt zo ook een scholenproject in Afrika: Jah work must be done! 

Walrus

Datum: 1 augustus 2019

Deze dag is het Melsele boven!

Geert Noppe heeft een bijzondere samenstelling. Hij is 33,3 % Yevgueni en 100 % Walrus. Het is geen kleinkunst, en ook geen rock, maar iets halverwege: verfijnde, alternatieve pop in een cryptisch Nederlands waarmee Geert Noppe een terrein afbakent. Dat van Walrus.
Walrus blijft ook fijngevoelig als het stevig is.

VOORPROGRAMMA: Wijsneus

Los Callejeros

Datum: 8 augustus 2019

Deze Leuvense “globetrotting artivists” brengen een eigenzinnige sound waarin vrij geëxperimenteerd wordt met Afro-latingrooves, Etnic-folkmusic, reggaeskanks, jazz & rock invloeden, Balkanese zigeunerritmes en een tikkeltje Europese tranen. Urban slang poëzie over levensomvattende clichés & visies op wereldse thema’s staan klaar om uw verbeelding te prikkelen en u te vervoeren tot een hartverwarmend zuiders volksfeest.

        

Al voorbij:

Er zijn geen voorbije events.